Friday, November 30, 2012


Argument
Pel. lícula comença a un ciutat Jueu que eren esclaus en  Egipte, on és va començar a construir piràmides i altres edificis. Faraó Seti pensar que jueus ja eren massa, per la qual cosa va organitzar una massacre dels nens. Una dona jueva,  Yocheved, que volia salvar el seu fill més jove, el posa en una cistella i esquerra deriva en el riu Nilo.su germana Miriam estava veient com el seu germà va ser presa per l'esposa del faraó, que decideix adoptar-lo.
Una mica de temps més tard, quan Moisès va ser més gran, va sortir a jugar amb el seu germà Ramsés a una cursa de carros. Aquesta cursa va causar un gran desastre en què tots dos germans van ser expulsades cap al faraó, que això només renya el fill Ramsés. Més tard Ramsés va ser nomenat príncep Regent, per què tenia poder sobre tots els temples d'Egipte i aquest com agraïment nomena a arquitecte Moses Royal. Com a atribut per ser nomenat príncep Regent concedit a  Ramsés un esclau anomenat Madianites. Ramsés rebutja l'oferta i dóna a la dona el seu germà Moisès.
Madianites era una noia molt fort i no volia ser un esclau per a què quan es podria escapar d'estades de Moisès. Moisès sense dir-li res va decidir seguir-la, però una nena es va aturar-lo era la germana de Moisès, Miriam i el seu germà Aaron i li conten a Moisés la seva historia.
Moses es torna amb el seu germà Ramsés després d'alguns temps i demana que s'aturi en llibertat de les persones, demostrant el poder que Déu havia fet. Més tard davant de Moisès Ramsés passant amb el seu vaixell per Nil  Moisès transforma l’aigua del riu en sang, i va llança noves plagues a Egipte entre d'altres coses.
Moisès va dir llavors als Hebreus per marcar amb la sang de les seves portes per evitar la plaga mortal última. L'àngel de la mort passa aquesta nit per la terra d'Egipte, matant a tot el món els primogènits (excepte aquells marcat les seves portes) incloent-hi el fill del faraó, plena de culpa i l'amargor, deixar anar hebreus. A l'endemà, Hebreus feliçment fora de la seva esclavitud i aconsegueixen arribar fins a la Mar Roja, però descobreixen que el Faraó és perseguir-los amb el seu exèrcit. Moisès es divideix les aigües, mentre una columna de foc impedeix el pas per l'exèrcit del faraó. Hebreus després de creuar el mar a peu prim, molts dels egipcis van morir ofegant-se en el mar amb els seus cavalls i carros.


Personatges
1.      Moises: és un personatge principal de la història. Té una gran evolució, el primer és un fill d'un esclau - tot i que no sabia que al principi, però més tard es va ser de la reialesa i al final d'una trama s'estalvia d’hebreus. Adopta un poder de salvador, ple de valor, humilitat sempre al llarg de la història. Pel que fa el paper sent potent ja que és de la reialesa. L'arquetip que adopta és el guerrer i amant de tots els hebreus.
2.      Jochebed (la mare de Moisès): no té un paper primordial en la història. És una mare que viu per tal de salvar el seu fill i faria qualsevol cosa per ell.
3.      Miriam (germana gran de Moisès): té un paper secundari en la història. És responsable d'adoptar el paper de mare que Moisès no té. Podríem dir que ella es la guiadora del seu germà.
4.      Ramses (mig germà de Moisès): juga un paper principal. El seu arquetip és el guerrer, drets d'autor i poc humils. Es un egoista, ja que només pensa en el seu benestar. No té una evolució, sinó més aviat un personatge estancat. El rol que adopta plenament que tenien en aquells dies, l'home era el més important, molt més que les dones. Encara avui dia aquest estereotip de que els homes son millors segueix
5.      Dona del faraó (mare adoptiva Moisès) i mare de Ramsés: paper secundari.
      6.   Zipora (esclau, dona de Moisès): un paper secundari. Es trenca completament amb papers i          arquetips de dones, ja que és guerrera i que la lluita no ha de ser un esclau, igual que el altres  hebreu que es resignen a ella.


  M.A.R  Grup C

1 comment:

  1. el resum de l'argument sembla una traduccio automatica al catala, no esta massa be.

    la part de personatges esta be, pero hi ha un minim analisi d'arquetips i genere.


    ReplyDelete