Friday, November 16, 2012

CCFF Didactica. Grup 4: Lorena C, Viviana y Ana

Figures mes importants de l´Escola Nova.

Carolina (1870-1945), educadora, reforma l'educació infantil amb la seva germana Rosa. Va a dirigir la casa dels nens de Mompiano a partir de 1896, ha servit de model a molts altres jardins i escoles.

Rosa agazzi (1866-1951)



El mètode Agazzi es basa en l´espontaneïtat i l´experiència personal del nens basant-se en l´esquema de la llar familiar .



Els estris casolans o fets de materials de rebuig –a causa de l´origen pobre dels infants que atenien- eren el mitjà per aconseguir la motivació de manera espontánia, del llenguatje, la motricitat i lacooperació infantil, amb els quals aconseguien treballar processos mentals com la classificaciò i l´ordre.





intentaven reproduir un ambient tan natural com fos possible per als més petits. 



Les germanes agazzi també van posar especial emfasi en diversos camps, com cultivar les arts musicals i plàstiques, i fomentar l'experiència i la investigació






Objectius:

Podem dir que som afortunats per tenir molts recursos disponibles al nostre voltant.

Avui dia els col·legis diposen d'uns materials didactics pràctics per apredre i ser motivats, com ara el gimnàs, la sala de musica, de teatre, etc.



L'educador

Es manté el paper de l'educador on es veu la preocupació de cada nen i el seu aprenantatge indivual, pero es una mica dificil ja que n'hi ha molt nens/es per aula i es dificil esta atents a cadascun d'ells.




Maria Montessori va ser la primera dona metge a Itàlia.

Quant Itàlia es va independitzar es va produí un deteriorament en la situació econòmica del país. En aquest moment s'implica en els problemes de la societat italiana en concret amb dones i nens i fa conferencies sobre la importància de l'educació i com influeixen les condicions de vida a la societat.

Mes tard va treballar amb nens deficients mentals que li van servir per avançar en els coneixements sobre l'estimulació infantil.

Amb la ideologia de que els nens son els seus propis mestres i que per aprendre necessiten llibertat d'opcions per escollir va desenvolupar el mètode montessori





Amb aquest mètode volia trencar amb un ensenyament rígid on predominava el temor al mestre. Va tenir un amplia influència a Espanya i a l'educació com ara la coneixem.


Els principis en els quals es basa el model Montessori són els següent



No comments:

Post a Comment