Monday, December 3, 2012

Arquetips i genere a Mulan Núria Martínez 1r educació infantil

Mulan es una jove xinesa que viu amb els seus pares y la seva avia, la familia Fa. Els seus pares volen que segueixi la tradició xinesa , casarse y ser ama de casa , per tant ha d'honrar a la familia impressionat a la casamentera, pero no ho aconsegueix.

Quan els hunos volen invadir china, dirigits per Shan Yu es declara la guerra i l'ancia pare de Mulan ha de lluitar. Mulan no ho accepta y una nit marxa cap al campament disfraçada d'homa i adopta el paper del jove Ping, acompanyada de Mushu, el grill de la sort i el seu cavall.

Quan marxen a lluitar amb els hunos , descobreixen que Mulan es una dona despres de que ella salvi a tot l'exercit y la deixen allà tirada.

Shan yu sobreviu i es dirigeix al palau reial disposat a assesinar l'emperador de china. Mulan ho descobreix i ho vol impedir , i convenç als seus companys y al general Shang de l'exercit per a que l'ajudin disfraçats de dones per a colar-se al palau y no ser vistos.

Mulan i Mushu consegueixen gracies al seu ingeni acabar amb la vida de Shan yu i Mulan es guanya l'honor que es mereixia.Quan Mulan torna a cas li explica al seus pares les seves aventures, les vides que ha salvat i a qui ha matat per tal de conseguir el respecte dels seus pares.

Quan els seus pares acaben d'escoltar-la l'abraçen i li diuen que tot aixo els hi es igual, que l'unic que volien era que Mulan tornara sana i salva.Els personatges principals són Mulan, Mushu i el general Shang.

Els personatges secundaris són Shan Yu , la familia Fa, el grill de la sort i l'emperador de China.


Mulan es una dona valenta, forta i molt inteligent i que segueix un rol masculi.

Els pares de Mulan són molt tradicionals i només volen que Mulan honri a la familia assumin un paper de dona com deu mana.

Mushu es un drac petit i que tothom menysprea per la seva mida i aspecte esquifit, pero que es mol valent i simpatic.

General Shang es un home fort i valent i de bon cor.

Shan yu es el dolent i cruel de la historia.

El grill es simbol de la bona sort que acompanya a Mulan en la seva aventura encara que en realitat no es un grill de la sort.

L'emperador es un home sabi i de bon cor.


El nom de Fa Mulan es un joc de paraules que significa literalment "jarron" i en sentit coloquial vol dir "bombon", que es un elogi que serveix tant per a home com per a dona.

La pelicula va ser objecte de medis feministes ja que es burlen dels topics machistes que intenten fer de Mulan una ama de casa.

Els pares de Mulan volen que vagi a visitar a la casamentera com les noies de la seva edat per a honrar a la familia sent una bona dona de casa, elegant i sumisa.

La historia de Mulan esta plagada de conductes que té Mulan adoptant rols propiament masculins, o més be, gens femenins.

Per exemple, no vol casar-se y tampoc i tampoc es veu capaç d'honrar a la familia sent una dona com ells volen.

Quan Mulan decideix anar a lluitar a la guerra en joc del seu pare ancià, fent-se passar per home, personalment es una escena m'encanta i hem posa els pels de punta, sobretot quan Mulan es talla el cabell.

Una vegada que han acceptat a Mulan com a Ping , ella intenta aprendre els comportaments masculins, pero la mayoria d'ells son malparlats i una mica tontos, excepte la figura del sabi emperador i la del general Shang( del que Mulan acaba enamorant-se)

Una mostra de que a vegades es bo tenir un costat tant femeni com masculi es quan Mulan decideix utilitzar la manya en comptes de la força per a salvar a l'emperador de Shan Yu.


No comments:

Post a Comment