Friday, November 30, 2012

arquetips i genere de Pocahontes



Cristina Tella 1D
Pohatan el pare de Pocahontes volía que aceptes la má de matrimoni d’en kocum, i és cases amb ell ja que li seria un espós fidel i fort i li protegirà de cap mal. Però Pocahontas no aceptarà el seu estereotip de genere actiu,ja que el noi que li proposa el seu pare és seriós i responsable, i a ella no li agrada gens aquesta clase de marit per a ella. Per tant ella és no fa cas del seu pare i ella és guía en el seu cami.
En el conte hi ha tres personatges principals que són els següents:
-Pocahontas, és una bella jove d’esperit lliure, noble , altament espiritual  entremaliada i valenta que representa el desig d’indepèndencia de moltes joves d’avui dia en la cultura occidental.
-John Smith, és un noi jove, noble, responsable i misteriós es conegut per molta gent, ja que es un personatge molt tirat cap endavant.
-L’àvia salze, és una dona gran amb una sabiesa increíble, ella es qui aconsella a pocahontas lo qué te que fer en un futur, és a dir qué Pocahontas és gui per el seu camí.
Personatges secundaris:
- El gobernador Ratcliffe, es un home que només s’interesa per els diners, i no li importa que es morin altres persones.
Pohatan és intel.ligent i tradicional, com a pare i cap insisteix en el que s’espera de la seva filla i aquesta insistencia será clau per entendre el desenvolupament de la trama i que comparteixí així, protagonisme amb la filla.

D’altra banda, el os rentador Meeko de pocahontas li proporciona un objecte que és d’en John Smith una mena de bruixola on identifica el nord, el sud el oest i el est d’aquesta manera li será més fácil de guiar-se en el seu camí, és ell qui uneix els destins dels dos.
El pare reflecteix un present digne i conformista de la dona d’ara i de la filla , per tant aquests dos representen l’arquetip Junguià del Gran Pare com a home savi i pare i verge respectivament.
Hi ha una gran varietat de personatges, tant de femenins i masculins. En definitiva, en termes arquetipics , que ens vam deixar portar els nostres instints, ara , avui i dema.
Podem dir que l’arc i la fletxa suposen l’objecte de poder en termes arquetipics. Mentre que l’espasa es un simbol fàl.lic i masculí, l’arc i la fletxa són un símbol ambivalent: la seva corda recorda les formes arrodonides dels malucs femenins d’on neixen fills i filles com fletxes. I la fletxa alhora te el quelcom d’espasa.
Hi ha diferents moments Claus a la trama de la historia:
El pare volía que es cases amb un dels guerrers índis  mes forts per a la seva filla, pero ella no acepta i es guía a través del seu instint, s’enamora d’en John Smith, però això el seu pare no ho acepta per què és blanc i no és del seu genere.
Fan una retrobada John i Pocahontas, però corrents un dels altres personatges de la historia una noia jove avisa al guerrer Kocum que Pocahontas corre perill i va corrents a la búsqueda d’ella. Quan la trova la veu amb en John i és comencen a barallar entre Kocum i John, però amb tant mala sort que el amic d’en Smith el dispara.Un cop suceit aquesta escena Smith es posa la culpa i li diu que se’n vagi corrents.
La tribu capturen i condemnen a mort a John, per la mort de un dels guerrers de la tribu, degut a la seva inòcencia Pocahontas es apunt de matarlo es planta davant del seu pare i li diu si mateu en Smith també em matareu a mí.
En definitiva la figura de la dona es veu obligada a asumir rols purament d’agressivitat.La solució passa per trobar l’equilibri entre els dos pols masculí i femení que portem a dins.

1 comment:

  1. Esta be el teu comentari, les teves cites son prou adequades, pero no estic segur si es realment el que penses tu, d'altra banda, la resta d'interpretacions son prou correctes.

    ReplyDelete